موطن آدمی را بر هیچ نقشه نشانی نیست
موطن آدمی تنها در قلب کسانی ست که دوستش می دارند
رهاورد های خاص زندگی همیشه در سکوت پیشکش می شوند
دوستی و عشق , ایراد و مرگ , شادی و درد ,
گل و طلوع خورشید ,
و سکوت به مثابه فضای ژرف فرزانگی !
دلتنگی های آدمی را باد ترانه ای می خواند ,
رویا هایش را آسمان پر ستاره نادیده می گیرد
و هر دانه برفی
به اشکی نریخته می ماند !
سکوت سرشار از ناگفته هاست , از حرکات نا کرده
اعتراف به عشق های نهان و شگفتی های بر زبان نیامده
در این سکوت حقیقت ما نهفته است , حقیقت تو و من !
مارکت بیکل – مترجم: احمد شاملو
تعداد افراد شرکت کننده:۱۷ نفر
سرپرست برنامه : آقای فرهاد اصغری
جلو دار: آقای مرتضی کوچکی
عقب دار: آقای علی سهرابی
عکاس گروه: خانم فاطمه مهر جو
گزارش نویس: محمد زارع
نوع برنامه: درجه سختی با سه ستاره و برنامه اول گروه کوهنوردی سی چال
وسیله ایاب ذهاب: یک دستگاه مینی بوس
مبداء حرکت: میدان رسالت
حاضرین در برنامه ۱۷ نفر (خانم ها و آقایان): روجا تیبا، خانم کشفی، نوشین جودکی، سیما داوودی، فاطمه عصاری، فاطمه نصراللهی، فاطمه مهرجو، مرتضی کوچکی،رضا کشفی، رضا رفیعی، فرهاد اصغری، رضا داوودی، مهدی نقی زاده، علی سهرابی، علی بهزادیان پارسا، علی طباطبایی، محمد زارع
قله دوبرار شرقی یکی از مرتفع ترین قلل خط الراس طولانی رشته دوبرار (قره داغ) است که ۴۰۸۰ متر ارتفاع دارد. این خط الراس همچون دیواری مستقیم به طول تقریبی ۶۴ کیلو متر به موازات ناحیه جنوبی رشته کوه البرز شرقی از نمرود در منطقه فیروز کوه تا گردنه امامزاده هاشم در جاده هراز کشیده شده است . این خط الراس پر فراز و یکنواخت دارای ۲۳ قله مرتفع می باشد که ۱۲ قله آن بیش از ۴۰۰۰ متر ارتفاع دارند.
برای رسیدن به قله دوبرار شرقی باید از انتهای روستای هویر در مسیر رودخانه به چشمه بزرگ رسید و از انجا به گردنه دوبرار رفت و از گردنه دوبرار به قله دوبرار شرقی رسید. روستای هویر از توابع بخش مرکزی شهرستان دماوند با مختصات جغرافیایی ۵۲ درجه و ۱۹ دقیقه طول شرقی و ۳۵ درجه و ۴۲ دقیقه عرض شمالی در فاصله ۵۰ کیلومتری شرق شهر دماوند و ۱۰۵ کیلومتری تهران قرار دارد. روستای هویر از اطراف به کوه های مرتفع منطقه دماوند و صخره های سنگی محدود می شود. ارتفاع این روستا از سطح دریا ۲۶۲۰ متر است و اقلیمی کوهستانی و معتدل دارد. آب و هوای آن در بهار و تابستان معتدل و مطبوع و در زمستان ها سرد و برفی است. برای رسیدن به روستای هویر باید در طریق جاده تهران – فیروزکوه حرکت کرد و در نقطه ۹۸ کیلومتری آن یعنی دلیچای منشعب شده و از روستاهای یهر، لی پشت، مومج و دهنار عبور کرد.
طبق قرار قبلی ساعت ۱۱ در میدان رسالت جمع شدیم و با جمع شدن همنوردان سوار بر یک مینی بوس شده و به سمت ایستگاه مترو فرهنگسرا حرکت کردیم و سه نفر از همنوردان در این ایستگاه به ما ملحق شدند و به سمت جاده فیروز کوه حرکت کردیم به دلیل ترافیکی که در مسیر وجود داشت زمان رسیدن ما به مقصد یعنی انتهای روستای هویر جهت اغاز پیمایش مسیر نزدیک به چهار ساعت طول کشید.ساعت ۳:۲۰ به انتهای روستای هویر رسیدیم در همان محل ناهار سبک و هندوانه ای که توسط یکی از هم نوردان عزیز تهیه شده بودی صرف شد و ساعت ۱۶:۰۰ از انجا به سمت محل کمپ جهت شب مانی یعنی چشمه بزرگ حرکت کردیم. لازم به ذکر است برای صعود بسیاری از طول مسیر پاکوب مشخصی وجود ندارد و با وجود پوشش گیاهان زیاد تیغ دار حتما نیاز به کفش مناسب و گتر می باشد. مسیر حرکت از روستای هویر تا چشمه بزرگ در کنار رودخانه بود و به دلیل عبورهای متعدد از رودخانه وهمچنین باران اندکی که همزمان با شروع حرکت ما آغاز به باریدن کرد از سرعت گروه کاست اما بارش وبوی باران که با بوی پونه و آویشن آمیخته شده بود لذت پیمایش این مسیر زیبا و بکر را دوچندان کرد. ساعت ۱۸:۳۰ همه اعضای گروه به محل چشمه بزرگ به ارتفاع ۳۲۰۰ متری از سطح دریا رسیدیم و پس از انتخاب محل مناسب چادر ها را برپا کردیم. پس از اندکی استراحت و صرف چای و دمنوش پونه و آویشن اعضای گروه برای صحبت های سرپرست برنامه جمع شدیم. اقای اصغری در مورد منطقه و ویژگی های آن، خطرات احتمالی وحضور حیوانات وحشی در منطقه تذکراتی دادند.همچنین برنامه صعود به قله و افراد هر چادر مشخص شدند و قرار شد همه اعضا کوله ها را آماده کنند تا صبح روز بعد راس ساعت ۵ آماده حرکت به سمت قله شویم. ساعت ۹ شب بعضی از همنوردان ترجیح دادن برای استراحت به چادر ها بروند و برخی نیز مشغول اماده کردن آتش برای جوجه کباب شدند. پس از اماده شدن جوجه کباب اغلب همنوردان برای صرف شام دور اتش جمع شدیم . پس از صرف شام نیز لحظات شادی را همراه با موسیقی سپری کردیم.
ساعت نزدیک یازده بود که کم کم همنوردان جهت استراحت به چادرهایشان رفتند و چند نفری نیز مشغول درست کردن چای ذغالی شده و پس از صرف چای به چادر رفتیم.
صبح از ساعت ۴ همنوردان به تدریج آماده حرکت شدند و پس صرف چای ساعت ۵:۱۵ همه اعضا برای حرکت به صف شدیم. مسیر حرکت قبل از شیب تند منتهی به گردنه دوبرار پاکوب نداشت و شیب منتهی به گردنه بسیار زیاد بود .همچنین مسیر بدون برف شیب نیز شن اسکی بود به تشخیص سرپرست گروه از روی برف تا گردنه را پیمودیم. ساعت ۸:۱۵ به گردنه دوبرار به ارتفاع ۳۸۰۰ متری رسیدیم.در این فصل مقدار زیادی برف در شیب منتهی به گردنه وجود داشت اما به یخ شکن نیازی نبود. از گردنه منظره بسیار زیبایی از قله دماوند و قله دوبرار غربی داشتیم پس از عکس گرفتن از این مناظر زیبا همنوردان به صرف صبحانه و تجدید قوا پرداختند. ساعت ۹ گروه برای حرکت به سمت قله آماده شدند. دونفر از همنوردان با هماهنگی با سر پرست برنامه در گردنه ماندند و بقیه اعضای گروه به سمت قله حرکت کردیم. ساعت ۱۰:۳۰، ۱۵ نفر از اعضای گروه با موفقیت به قله دوبرار شرقی رسیدند. لازم به ذکر است که از محل چشمه بزرگ تا قله آب وجود ندارد و کوهنوردان لازم است که به اندازه کافی آب به همراه داشته باشند. همچنین به دلیل اینکه در قسمت بسیار زیادی از مسیر پاکوب مشخصی وجود ندارد و مسیر صعود به قله در این منطقه کاملا مشخص نیست همچنین به دلیل بکر و خطرناک بودن منطقه از نظر وجود حیوانات وحشی و شرایط جوی متغیر حتما لازم است گروه ها حتما راهنمای آشنا به منطقه را در برنامه داشته باشند. پس از گرفتن عکس و صرف تنقلات ساعت ۱۱ به سمت محل کمپ حرکت کردیم. ساعت ۱۳:۴۵ اعضای گروه به محل کمپ رسیدیم .پس از صرف ناهار وجمع کردن چادر های و بستن کوله ها و جمع کردن زباله ها، ساعت ۱۵ گروه به سمت محل استقرار مینی بوس حرکت کردیم. در مسیر فرود نیز همنوردان به جمع کردن آویشن و گل گاو زبان و پونه نیز پرداختند. اعضای گروه در نهایت ساعت ۱۷:۳۰ به محل مینی بوس رسیده و به سمت تهران حرکت کردیم. خوشبختانه مسر برگشت بدون ترافیک طی شد وساعت هشت و نیم به مترو فرهنگسرا رسیدیم. عده ای از همنوردان با مترو و بقیه از میدان رسالت راهی منازل شدند.
در آخر تشکر فراوان از سرپرست گروه بابت برنامه ریزی عالی و سپاس از همه همنوردان که با صبر و کمک به یکدیگر برنامه بسیار زیبایی را رقم زدند.
ارسال نظر
نکته: HTML ترجمه نمی شود!